Karta odpadu 02 07 80 - Wytłoki, osady moszczowe i pofermentacyjne, wywary
Te odpady to pozostałości po wyciśnięciu soku, m.in. skórki, pestki i nasiona owoców takich jak jabłka, gruszki czy oliwki. Są to resztki, które pozostają po procesie ekstrakcji soku z tych owoców. Ze względu na zawartość cukrów, kwasów organicznych, polifenoli, błonnika, białek i mikroelementów, mają wiele zastosowań. Mogą być używane jako karma dla zwierząt, do produkcji pektyny oraz jako nawóz po kompostowaniu. Produkty uboczne mogą być sprzedawane do gorzelni.
Uzyskaj pełny dostęp do portalu a wraz z nim:
Bądź na bieżąco z przepisami
- dostęp do aktualnych aktów prawnych 24/7
- dostęp do aktualnych aktów prawnych 24/7
Znajdź odpowiedź szybko
- dostęp do poradni oraz gotowa baza porad i artykułów
- dostęp do poradni oraz gotowa baza porad i artykułów
Wdrażaj sprawdzone rozwiązania
- praktyczne narzędzia gotowe do użycia
- praktyczne narzędzia gotowe do użycia
Podejmuj decyzje z pewnością
- korzystaj z wiedzy ekspertów i sprawdzonych źródeł
- korzystaj z wiedzy ekspertów i sprawdzonych źródeł
Jeśli posiadasz konto zaloguj się: