Karta odpadu 02 07 80 - Wytłoki, osady moszczowe i pofermentacyjne, wywary
Te odpady to pozostałości po wyciśnięciu soku, m.in. skórki, pestki i nasiona owoców takich jak jabłka, gruszki czy oliwki. Są to resztki, które pozostają po procesie ekstrakcji soku z tych owoców. Ze względu na zawartość cukrów, kwasów organicznych, polifenoli, błonnika, białek i mikroelementów, mają wiele zastosowań. Mogą być używane jako karma dla zwierząt, do produkcji pektyny oraz jako nawóz po kompostowaniu. Produkty uboczne mogą być sprzedawane do gorzelni.
Załóż konto testowe na 48 godzin
Uzyskasz dostęp a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie i ujednolicone akty prawne (24h/dobę)
Baza porad prawnych i artykułów o tematyce ochrony środowiska
Gotowe do wykorzystania rozwiązania, które możesz wdrożyć także u siebie
Poczucie bezpieczeństwa podczas podejmowania codziennych decyzji
Jeśli posiadasz konto zaloguj się: