Testuj bezpłatnie Portal Ochrony Środowiska przez 48h i zyskaj pełen dostęp do bazy porad i aktualności.
Testuj terazZarządzanie odpadami bywa skomplikowanym procesem, który wiąże się z licznymi wyzwaniami. Podczas pracy z Bazą Danych Odpadowych (BDO) wiele osób odpowiedzialnych za ten obszar w firmie boryka się z problemami, które spowalniają pracę i narażają organizację na kary.
W dzisiejszym świecie troska o środowisko stała się nie tylko moralnym obowiązkiem, ale także kluczowym elementem strategii biznesowych. Firmy na całym świecie dostrzegają korzyści płynące z działań proekologicznych, które mogą przynieść oszczędności finansowe, poprawić wizerunek i budować lojalność klientów. Jak więc przedsiębiorstwa mogą skutecznie dbać o środowisko? Oto kilka praktycznych wskazówek, które mogą pomóc w wprowadzeniu ekologicznych inicjatyw w firmie.
Skupiając się na wszystkich elementach systemu zarządzania restauracją, często można zapomnieć, jak ważna jest woda. Dostęp do niej jest wymagany prawnie, ale warto zwrócić uwagę, że ma ona ogromny wpływ na jakość serwowanych potraw, a nawet dłuższe życie sprzętów gastronomicznych użytkowanie czy nienaganny wygląd szkła i zastawy. Z jakimi problemami z wodą w restauracji muszą mierzyć się managerowie i jaki system filtracji wybrać, aby rzeczywiście zauważyć różnicę?
Jeśli zależy nam na dobru planety, ograniczenie plastiku w naszym otoczeniu to konieczność. Przejście z plastikowych butelek na dystrybutory wody może być jednym z kroków w kierunku ograniczenia produkcji plastiku. Sprawdź, jak działają dystrybutory wody, a także czym kierować się przy ich wyborze.