Darmowy dostęp na 48h

Testuj bezpłatnie Portal Ochrony Środowiska przez 48h i zyskaj pełen dostęp do bazy porad i aktualności.

Testuj teraz
  • A+A-

Cykl Dyrektywa SUP - Zmiany dla branży gastronomicznej

W związku z Dyrektywą SUP przedsiębiorcy staną przed koniecznością wprowadzenia niezbędnych zmian. Od 24 maja br. zaczęła obowiązywać ustawa z 14 kwietnia 2023 r. o zmianie ustawy o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej oraz niektórych innych ustaw. W tym tygodniu nasz ekspert opisuje nowe obowiązki, które będą dotyczyły przedsiębiorców z branży gastronomicznej i sklepów spożywczych mających tzw. garmażerkę.

Pozostało jeszcze 96% tekstu do przeczytania

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj pełny dostęp do portalu a wraz z nim:
Bądź na bieżąco z przepisami
- dostęp do aktualnych aktów prawnych 24/7
Znajdź odpowiedź szybko
- dostęp do poradni oraz gotowa baza porad i artykułów
Wdrażaj sprawdzone rozwiązania
- praktyczne narzędzia gotowe do użycia
Podejmuj decyzje z pewnością
- korzystaj z wiedzy ekspertów i sprawdzonych źródeł

Jednorazowy dostęp bez rejestracji
Możesz kupić dostęp do tego dokumentu bez potrzeby zakładania konta. To jednorazowa opłata - płacisz tylko za ten materiał.

AUTOR Tomasz Kaler
Tomasz Kaler
specjalista ds. ochrony środowiska Absolwent prawa specjalizujący się w prawie ochrony środowiska, zamówień publicznych oraz obsługi prawnej projektów unijnych; specjalista do spraw zamówień publicznych w Zakładzie Unieszkodliwiana Odpadów Promieniotwórczych; autor publikacji i szkoleń z dziedziny prawa środowiskowego