SZKOLENIE: SPECJALISTA DS. OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI ODPADAMI W FIRMIE Do końca zapisów pozostało . Nie przegap >>

Darmowy dostęp na 48h

Testuj bezpłatnie Portal Ochrony Środowiska przez 48h i zyskaj pełen dostęp do bazy porad i aktualności.

Testuj teraz

Porady ekspertów

Tematyka

Ekologia w biznesie – jak dbać o środowisko jako firma?

W dzisiejszym świecie troska o środowisko stała się nie tylko moralnym obowiązkiem, ale także kluczowym elementem strategii biznesowych. Firmy na całym świecie dostrzegają korzyści płynące z działań proekologicznych, które mogą przynieść oszczędności finansowe, poprawić wizerunek i budować lojalność klientów. Jak więc przedsiębiorstwa mogą skutecznie dbać o środowisko? Oto kilka praktycznych wskazówek, które mogą pomóc w wprowadzeniu ekologicznych inicjatyw w firmie.

Informacje ogólne

Zarządzanie jakością wody w restauracjach i lokalach gastronomicznych. Dlaczego to tak istotne?

Skupiając się na wszystkich elementach systemu zarządzania restauracją, często można zapomnieć, jak ważna jest woda. Dostęp do niej jest wymagany prawnie, ale warto zwrócić uwagę, że ma ona ogromny wpływ na jakość serwowanych potraw, a nawet dłuższe życie sprzętów gastronomicznych użytkowanie czy nienaganny wygląd szkła i zastawy. Z jakimi problemami z wodą w restauracji muszą mierzyć się managerowie i jaki system filtracji wybrać, aby rzeczywiście zauważyć różnicę?

Informacje ogólne

Jakie są zasady wykorzystania przeterminowanych produktów paszowych

Jakie są możliwości wykorzystania przeterminowanych produktów z grupy dodatków paszowych (PKWiU 10.91.10.0). Czy takie produkty mogę wykorzystać w gospodarstwie rolnym jako nawóz?

Procedury administracyjne