Jednorazowe talerze w szpitalu a Dyrektywa SUP
Pytanie: W szpitalu, ze względów sanitarnych i epidemiologicznych, czasami serwuje się pacjentom posiłki na jednorazowych talerzach, wraz z jednorazowymi kubkami i sztućcami. Czy taka praktyka może być uznana za wprowadzanie na rynek produktów w opakowaniach, czy też stanowi to jedynie użytkowanie wewnętrzne? W publicznej placówce zdrowia nie jest możliwe pobieranie opłat za udostępnione w ten sposób jednorazowe opakowania. Zastanawiamy się, w jaki sposób należy rozliczyć te opakowania.
Uzyskaj pełny dostęp do portalu a wraz z nim:
Bądź na bieżąco z przepisami
- dostęp do aktualnych aktów prawnych 24/7
- dostęp do aktualnych aktów prawnych 24/7
Znajdź odpowiedź szybko
- dostęp do poradni oraz gotowa baza porad i artykułów
- dostęp do poradni oraz gotowa baza porad i artykułów
Wdrażaj sprawdzone rozwiązania
- praktyczne narzędzia gotowe do użycia
- praktyczne narzędzia gotowe do użycia
Podejmuj decyzje z pewnością
- korzystaj z wiedzy ekspertów i sprawdzonych źródeł
- korzystaj z wiedzy ekspertów i sprawdzonych źródeł
Jeśli posiadasz konto zaloguj się: