Jednorazowe talerze w szpitalu a Dyrektywa SUP
Pytanie: W szpitalu, ze względów sanitarnych i epidemiologicznych, czasami serwuje się pacjentom posiłki na jednorazowych talerzach, wraz z jednorazowymi kubkami i sztućcami. Czy taka praktyka może być uznana za wprowadzanie na rynek produktów w opakowaniach, czy też stanowi to jedynie użytkowanie wewnętrzne? W publicznej placówce zdrowia nie jest możliwe pobieranie opłat za udostępnione w ten sposób jednorazowe opakowania. Zastanawiamy się, w jaki sposób należy rozliczyć te opakowania.
Załóż konto testowe na 48 godzin
Uzyskasz dostęp a wraz z nim:
Aktualne informacje o zmianach w prawie i ujednolicone akty prawne (24h/dobę)
Baza porad prawnych i artykułów o tematyce ochrony środowiska
Gotowe do wykorzystania rozwiązania, które możesz wdrożyć także u siebie
Poczucie bezpieczeństwa podczas podejmowania codziennych decyzji
Jeśli posiadasz konto zaloguj się: